top of page

ARVIGO®

THERAPIE

Private Sessions

WAT IS ARVIGO® BEGELEIDING?

Arvigo®-begeleiding is er voor mannen en vrouwen die hun bekken-gezondheid willen onderhouden of herstellen. Het is een niet-invasieve therapy die bloedcirculatie stimuleert en het spijsverterings- en voortplantingsstelsel ondersteunt om optimaal te functioneren. Ze helpt voortplantingsorganen weer naar hun optimale plaats te brengen. Werken in en rond het buikgebied geeft de mogelijkheid aan het lichaam om homeostase (innerlijke balans) te bereiken. Arvigo®Therapy is een holistische benadering tot gezond leven en kijkt naar de mens als een hele persoon, met een fysiek, emotioneel en energetisch lichaam.

Het is ontstaan door het werk van Dr. Rosita Arvigo, geboren in Chicago, herbaliste en dokter in de naprapahty (ontwikkeld vanuit de osteopathie). Een groot deel van haar professionele leven hield ze zich bezig met het bestuderen van de rol van planten en lichaamswerk bij het genezen van mensen. Ze reisde in de jaren ’80 met haar gezin naar Bélize en kwam daar in contact met Don Elijio Panti, een gerespecteerde elder. Hij leerde de oeroude kunst van het ‘traditionele genezen’ via mondelinge overlevering en gaf zijn wijsheid, na meer dan 10 jaar stage, door aan Rosita Arvigo.


Dr. Arvigo heeft de afgelopen 30 jaar deze traditionele wijsheid met passie behouden en gepromoot in samenwerking met vele universiteiten en klinische onderzoekers. In 1994 werd ATMAT® opgericht, The Arvigo Techniques of Maya Abdominal Therapy® als officieel studieprogramma waar honderden mensen wereldwijd aan deel hebben genomen. In 2004 en werd The Arvigo Institute opgericht in New Hampshire van waaruit de seminaries en trainings georganiseerd en gecoördineerd worden.

Wil je meer informatie, of ben je op zoek naar een Arvigo® begeleider in je buurt?  

www.arvigotherapy.com

"Most people think too much. Get them to laugh and half their troubles and sickness

will go away and the blessed herbs will do the rest."

- Don Elijio Panti (Mayan Healer)

WAT KAN ARVIGO® ONDERSTEUNEN?

  • pijnlijke en/of onregelmatige menstruatie

  • baarmoeder verzakking

  • onverklaarbare vruchtbaarheid

  • voorbereiding op de zwangerschap

  • buik, lage rug en bekken klachten

  • littekenweefsel verzorging in het buik/bekken

  • optimale gezondheid van de prostaat

  • ...

​​

WAT MAG IK VERWACHTEN?

1: Intake formulier - u ontvangt een formulier per mail

2: Intake sessie - kennismaking tijdens een online gesprek om je vraag op maat te bespreken (60min)

3: Eerste sessie - een Arvigo® sessie (buik, rug, bekken & sacrum) en aanleren van de zelf massage (120min)

4: Opvolg sessies - een Arvigo® sessie (90min)​

Een Arvigo® traject vraagt, afhankelijk van je vraag, gemiddeld 4 tot 6 sessies, wekelijks, twee wekelijks of maandelijks. Voor sommige situaties is er nood aan een langere opvolging, bijvoorbeeld bij een baarmoeder verzakking. Als voorbereiding op de zwangerschap volgen we een 3 maanden protocol. 

 

Indien nodig ontvangt u aanvullende educatie, ondersteuning (vulva of peri stoming / castor olie pakket / ... ), uitnodigingen voor lifestyle aanpassingen en referenties naar andere modaliteiten voor een optimaal resultaat.

 

Het zelf massage protocol is een cruciaal onderdeel van de begeleiding en zorgt ervoor dat u tussen de sessies door het helend proces kan verder zetten.

bottom of page