UNIEKE ONLINE TRAJECTEN VOOR MANNEN & VROUWEN
Je seksualiteit in waarheid, integriteit en kracht!
December 2019 - Info via 'Online'

TOUCH & ZORG
DE KUNST VAN AANRAKING IN DE ZORGSECTOR
Werk je in de zorgsector, dan kom je dagelijks in contact met zowel de mooie als de uitdagende aspecten van aanraking. Vaak word dit zo een gewoonte dat je niet meer stilstaat bij de aanraking zelf. Wat doet dit met jou en met de ander? Hoe aanwezig ben je tijdens het aanraken? Voel je het plezier in jou handen of ben je uit je lichaam, op automatische piloot? En hoe kan je de wensen en grenzen van je jezelf en je patient respecteren en toch je werk doen?
Werk je in de zorgsector, dan ben je misschien ook wel de zorger thuis. Geef jij jezelf voldoende van dat wat je de anderen schenkt? Ben je zuiver in jou geven of ga je onbewust halen? Kan je ‘nee’ zeggen of is het een automatische 'ja' geworden?
Tijdens dit traject ga je aan de hand van lichaamsgerichte technieken, communicatie en niet-seksuele vormen van aanraking, voelen wat jou patronen zijn rondom deze themas. Je word uitgenodigd om te oefenen met het maken van nieuwe keuzes voor een meer authentieke verbinding. Dit alles gebeurt in een veilige setting, met gelijkgestemden en onder begeleiding.
Een workshop schakelt jou diepe patronen niet zomaar om, dat vraagt tijd, herhaling, integratie en verdieping. Ik zet jou daarom graag in de startblokken van een nieuwe self-practice. Deze heeft het potentieel om de fundamentele dynamiek van omgaan met jezelf en anderen te veranderen.
Dit werk is geïnspireerd op het ‘Wheel of Consent’ van Betty Martin.
WAAR GA JE MEE SPELEN?
- je neemt de tijd om te voelen wat je echt wilt
- je spreekt jou authentieke verlangen
- je communiceert duidelijk jou grenzen en afspraken
- je oefent om je ‘nee’ uit te spreken en hem te ontvangen
- je gaat voluit ‘ja’ zeggen en kiezen voor je plezier
- je leert veilig ontvangen
- je word aangeraakt, exact zoals je wilt
- je gaat geven vanuit zuiverheid
- je gaat onderzoeken: voor wie is deze aanraking?
- je gaat vertragen, voelen en spelen als een kind
dit traject bestaat in verschillende formats
EDUCATIE IN SCHOLEN
Toekomstdroom!
HOE DEELNEMEN?
Traject zorgsector (basis)
Schrijf je in voor een workshop en ga op onderzoek binnen deze deze themas, zowel gericht op jou als je werk in de zorgsector. Beschikbare datums vind hier.
Traject zorgsector (op maat)
Introduceer het basis traject of een aangepaste versie in jou werkveld en ga samen met je collegas op onderzoek.
Traject prive (in groep)
Voel jij een persoonlijke interesse? Kom dan eens kijken in de prive workshops.
Traject prive (solo)
Wil je diep duiken in jezelf en jou patronen? Neem dan contact op voor een privaat traject.
"Touch… aanraken… voelen… Iets wat mij altijd al enorm heeft fascineert en dat ik in mijn job ook continu doe. Bijna dagelijks raak ik mensen aan, raken mensen mij aan. Maar terzelfder tijd raken mensen mij dagelijks en raak ik mensen. Mooi, maar ook best zwaar.
In de zorgsector is geven een must. Wie in de zorgsector werkt heeft van natura een zorgende, gevende inborst (hoop ik toch). Geven gebeurt zonder na te denken en voelt goed aan. Er bij stil staan of de andere persoon dit echt wel wil is echter niet zo vanzelfsprekend. Nemen is volgens mij iets wat vele verpleegkundigen en paramedici onbekend is. Wij zijn doeners! Nochtans zou er toch een soort evenwicht moeten zijn, niet? Grenzen stellen.. Steeds meer en meer verpleegkundigen/zorgkundigen krijgen te maken met een burn-out, en steeds hoor je dan zeggen dat de fijnste mensen met het warmste hart eruit moeten stappen. Ze gaan er aan ten onder. Ook ik heb dit jammer genoeg aan den lijve ondervonden...
Toen ik voor het eerst over de workshop ‘Touch’ hoorde was ik een heel klein beetje argwanend, ook wat nieuwsgierig, maar ook wel een beetje bang. Gelukkig heb ik deze unieke kans gegerepen; vergeten gewaarwordingen, gevoelige onthulligen, verrassende inzichten, … en dit alles in een erg persoonlijke, veilige omgeving. Misschien zou dit een vak moeten zijn in de scholen voor verpleegkunde?"
Debby M.
Zorgverlener