NIEUWSBRIEF / NEWSLETTER
CONTACT
 • Facebook - Grey Circle

NIEUW! - December 2019 - UNIEKE ONLINE TRAJECTEN - over vrouw/man zijn in waarheid, integriteit & kracht!

DE VROUW & HAAR SEKSUALITEIT

waarheid, integriteit en kracht

Een uniek en educatief traject voor elke vrouw die zichzelf en haar seksualiteit verder wil ontplooien.  

149 euro

"Hoe kan ik als vrouw meer in mijn kracht staan 

... en dit in verbinding brengen met de ander?"

 

Het is de meest gestelde vraag van vrouwen in mijn praktijk. Misschien voel je je vaak afgewezen, nog voor contact werkelijk kan ontstaan? Misschien is er wel contact, maar ben je bang verlaten te worden als je jezelf helemaal laat zien? Misschien voel je je niet vrouw genoeg? 

 

Of je deze gevoelens herkent vanuit een algemene onzekerheid, seksuele problemen, onderdrukte verlangens of een steeds opnieuw in de 'friend-zone' belanden ... uiteindelijk gaat het om de vraag: "Wat is man zijn?" Of beter nog: "Wat is een seksuele vrouw zijn?"

Tijdens dit traject krijg je inzicht over de oorsprong van je wederkerende gevoel, hoe dit invloed heeft op je relaties en hoe je de eerste stappen kan nemen naar de veranderingen waar je naar verlangt. 

 

Als lichaamsgerichte seksuologe neem ik je mee doorheen verschillende thema's, als een kapstok voor je zelfonderzoek. We starten met de intieme verbinding met jezelf en gaan op zoek naar je blinde vlekken. Hoe ontwijk je intimiteit? Wat is het oude verhaal waarin je gevangen zit?

 

Van hieruit kijken we naar je verbinding met de ander. Wat zijn de dynamieken die steeds terugkomen? Hoe ga ik om met grenzen, verantwoordelijkheid opnemen voor wie ik ben? Tenslotte verdiepen we ons in je seksualiteit. Waarom heb ik sex? Hoe is de verbinding met mijn vagina? Wat weet ik van de vrouwelijke seksualiteit? 

Door middel van video webinars, vraagstukken en lichaamsgerichte oefeningen breng ik de praktijk deels naar de veiligheid van je thuis, waar je op eigen tempo mag groeien in je vrouw zijn.

VOOR WELKE VROUW IS DIT TRAJECT?

Dit therapeutisch onderbouwde traject is voor jouw als vrouw, met of zonder seksuele ervaring, met of zonder partner, als je:

 • ... jezelf wil ontplooien als vrouw

 • ... helderheid zoekt rond je ervaringen binnen intimiteit, seksualiteit en relaties

 • ... voelt dat er 'meer' mogelijk is in het leven

 • ... graag wil bijleren over de vrouwelijke en mannelijke seksualiteit

 • ... op zoek bent naar verheldering rond moeilijke themas's als schaamte, libido, pijn bij het vrijen, masturbatie

 • ... meer vanuit je lichaam aanwezig wil kunnen zijn bij een seksuele beleving

 • ... met meer authenticiteit wil leren communiceren

 • ... beter wil aanvoelen wat je mag verwachten van de ander in relatie

Maar ook voor alle vrouwen die in het algemeen interesse hebben in zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling. Er hoeft niet perse een gemis of probleem te zijn.

HOE WERKT EEN ONLINE TRAJECT?

 • je krijgt toegang tot een online platform, aka je virtuele leslokaal

 • je ontvang wekelijks een nieuwe video webinar (+/- 75 min) over een specifiek thema

 • je verdiept jezelf in het thema via aangeboden vraagstukken en oefeningen

 • je kan nog lang verder met de extra suggesties van boeken, videos, etc

Hoelang heb ik toegang tot het materiaal?

 

Je hebt toegang tot het platform tot 3 maanden na het traject. De webinars kan je downloaden voor een levenslange referentie.

Wat zijn de voordelen van een online traject?

 • je kiest je eigen locatie, tijd en ritme

 • een groot financieel voordeel t.o.v 1:1 sessies

 • je partner kan meekijken (als je dat wenst) of volgt gelijktijdig zijn of haar traject

149 euro

Je word doorverwezen naar het online platform. Daar kan je inschrijven door te klikken op 'enroll in course', waarna je rechtstreeks kan afrekenen met je kaart.​

MET WELKE THEMA'S GAAN WE AAN DE SLAG?

BELICHAMING als BASIS
1

Wat is belichaming, hoe kom ik in mijn lijf en waarom is het de poort tot authentiek geluk? Vanuit welke verhalen kijk ik naar het leven, naar mijn seksualiteit? Wat zijn de basisblokken voor ultieme zelfzorg?

MIJN uniek VERHAAL
2

Welke invloed hebben mijn eerste levensjaren op mijn capaciteit tot verbinden? Waarom heb ik sex? Hoe ontwijk ik intimiteit? Wat zijn mijn ontwikkelde talenten in het relateren?

PIJN en PLEZIER
3

Wat is mijn relatie tot plezier? Hoe helder is mijn verlangen, mijn orgasme, mijn schaamte. Wat hou ik nog weggeborgen? Wat heb ik nodig om me veilig te voelen?

IK en de ANDER
4

Wat is van mij? Wat van de ander? Welke relationele dynamieken spelen steeds af? Een gesprek over onze behoeften, onze gevoelde waarheid, grenzen en de kracht van gezonde boosheid.

TIJD voor INTEGRATIE
5

Mag ik rusten? Pauze nemen om aanwezig te zijn bij mezelf, om het geziene materiaal en de vraagstukken te laten inzakken? Deze week is er geen nieuwe materie, wel ruimte voor herhaling en integratie.

SEKSUALITEIT van de VROUW
6

Wat weet ik over de G-spot, mijn vrouwelijke erectie, mijn ejaculatie, mijn orgasme? Samen kijken we naar het potentieel van je plezier en hoe dit mee te nemen in verbinding.

SEKSUALITEIT van de MAN
7

Wat weten we over de penis, zijn potentieel tot plezier en de werkelijkheid van pijn en seksuele problemen?

STAP voor STAP
8

Tijd voor reflectie, voor een terugblik. Hoe zet ik mijn bevindingen vanuit het traject om in mijn dagelijkse leven? Wat is voor mij de volgende stap? Een deur die sluit, klaar voor een nieuw begin.

Als lichaamsgerichte therapeute begeleid ik mensen in hun zoektocht naar een gelukkiger bestaan. Ik hou van de focus terug te brengen naar de verbinding met onszelf, om van daaruit te kijken wat er gebeurt wanneer we in verbinding gaan met de ander, zij het op vlak van relateren, intimiteit, seksualiteit of ouderschap. Ik praat graag over dat wat nog te vaak in de taboo sferen hangt en dat wat we vaak niet willen zien bij onszelf.

Dit traject komt vanuit een diep verlangen om de kennis en technieken die kunnen bijdragen tot een voller leven toegankelijk te maken voor een groter publiek. Het is ons geboorterecht om te mogen genieten en groeien. En het is jouw geboorterecht om je voluit man te voelen!

 

Met warme groeten,

Vanessa