NIEUWSBRIEF / NEWSLETTER
CONTACT
 • Facebook - Grey Circle

NIEUW! - December 2019 - UNIEKE ONLINE TRAJECTEN - over vrouw/man zijn in waarheid, integriteit & kracht!

DE MAN & ZIJN SEKSUALITEIT

waarheid, integriteit en kracht

Een breed en educatief traject voor elke man die zichzelf en zijn seksualiteit verder wil ontplooien.  

149 euro

HOE KAN IK ALS MAN IN MIJN KRACHT STAAN?

HOE KAN IK DIT IN VERBINDING BRENGEN MET DE ANDER?

WAT IS EEN SEKSUELE MAN?

 

Het zijn de meest gestelde vragen van mannen in mijn praktijk. Vaak gerelateerd aan intimiteit en seksualiteit, maar evengoed aan het vaderschap of relaties op de werkvloer.

In ons Instagram tijdperk lijkt het wel alsof iedereen een volmaakt (seks)leven heeft. Zoniet, dan zijn er de laatste tips en technieken naar verbetering. Het is een wereld van 'moeten' en perfectie

 

Maar wat als je je afgewezen voelt, nog voor contact werkelijk kan ontstaan? Of wat als je bang bent om verlaten te worden als je jezelf helemaal laat zien? Misschien voel je je niet man genoeg? Of je deze gevoelens herkent vanuit een algemene onzekerheid, seksuele problemen, onderdrukte verlangens of een steeds opnieuw in de 'friend-zone' belanden ... uiteindelijk gaat het om de vraag: "Wat is man zijn?" Of beter nog: "Wat is een seksuele man zijn?"

Tijdens dit traject krijg je inzicht over de oorsprong van je wederkerende gevoel, hoe dit invloed heeft op je relaties en hoe je de eerste stap kan nemen naar verandering. Als lichaamsgerichte seksuologe neem ik je mee doorheen verschillende thema's, als een kapstok voor je zelfonderzoek. We starten met de intieme verbinding met jezelf en gaan op zoek naar je blinde vlekken. Hoe ontwijk je intimiteit? Wat is het oude verhaal waarin je gevangen zit?

 

Van hieruit kijken we naar je verbinding met de ander. Wat zijn de dynamieken die steeds terugkomen? Hoe ga ik om met grenzen, verantwoordelijkheid opnemen voor wie ik ben? Tenslotte verdiepen we ons in je seksualiteit. Waarom heb ik sex? Hoe is de verbinding met mijn penis? Wat weet ik van de vrouwelijke seksualiteit? 

Door middel van video webinars, vraagstukken en lichaamsgerichte oefeningen breng ik de praktijk deels naar de veiligheid van je thuis, waar je op eigen tempo mag groeien in je man zijn.

VOOR WELKE MAN IS DIT TRAJECT?

Dit therapeutisch onderbouwde traject is voor jouw als man, met of zonder seksuele ervaring, met of zonder partner, als je:

 • ... jezelf wil ontplooien als man

 • ... helderheid zoekt rond je ervaringen binnen intimiteit, seksualiteit en relaties

 • ... voelt dat er 'meer' mogelijk is in het leven

 • ... graag wil bijleren over de vrouwelijke seksualiteit

 • ... op zoek bent naar verheldering rond moeilijke themas's als schaamte, erectie, libido, masturbatie

 • ... meer vanuit je lichaam aanwezig wil kunnen zijn bij een seksuele beleving

 • ... met meer authenticiteit wil leren communiceren

 • ... beter wil aanvoelen wat je mag verwachten van de ander in relatie

Maar ook voor alle mannen die in het algemeen interesse hebben in zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling. Er hoeft niet perse een gemis of probleem te zijn.

HOE WERKT EEN ONLINE TRAJECT?

 • je krijgt toegang tot een online platform, aka je virtuele leslokaal

 • je ontvang wekelijks een nieuwe video webinar (+/- 75 min) over een specifiek thema

 • je verdiept jezelf in het thema via aangeboden vraagstukken en oefeningen

 • je kan nog lang verder met de extra suggesties van boeken, videos, etc

Hoelang heb ik toegang tot het materiaal?

 

Je hebt toegang tot het platform tot 3 maanden na het traject. De webinars kan je downloaden voor een levenslange referentie.

Wat zijn de voordelen van een online traject?

 • je kiest je eigen locatie, tijd en ritme

 • een groot financieel voordeel t.o.v 1:1 sessies

 • je partner kan meekijken (als je dat wenst)

149 euro

Je word doorverwezen naar het online platform. Daar kan je inschrijven door te klikken op 'enroll in course', waarna je rechtstreeks kan afrekenen met je kaart.​

MET WELKE THEMA'S GAAN WE AAN DE SLAG?

BELICHAMING als BASIS
1

Wat is belichaming, hoe kom ik in mijn lijf en waarom is het de poort tot authentiek geluk? Vanuit welke verhalen kijk ik naar het leven, naar mijn seksualiteit? Wat zijn de basisblokken voor ultieme zelfzorg?

MIJN uniek VERHAAL
2

Welke invloed hebben mijn eerste levensjaren op mijn capaciteit tot verbinden? Waarom heb ik sex? Hoe ontwijk ik intimiteit? Wat zijn mijn ontwikkelde talenten in het relateren?

PIJN en PLEZIER
3

Wat is mijn relatie tot plezier? Hoe helder is mijn verlangen, mijn orgasme, mijn schaamte. Wat hou ik nog weggeborgen? Wat heb ik nodig om me veilig te voelen?

IK en de ANDER
4

Wat is van mij? Wat van de ander? Welke relationele dynamieken spelen steeds af? Een gesprek over onze behoeften, onze gevoelde waarheid, grenzen en de kracht van gezonde boosheid.

TIJD voor INTEGRATIE
5

Mag ik rusten? Pauze nemen om aanwezig te zijn bij mezelf, om het geziene materiaal en de vraagstukken te laten inzakken? Deze week is er geen nieuwe materie, wel ruimte voor herhaling en integratie.

SEKSUALITEIT van de MAN
6

Hier gaan we de thema's van de eerste weken verbinden met ons geslacht. Welkom bij je penis, je anatomie, je potentieel tot plezier en de werkelijkheid van pijn en seksuele problemen.

SEKSUALITEIT van de VROUW
7

De vrouwelijke seksualiteit. Wat weet ik over de G-spot, haar erectie, de vrouwelijke ejaculatie, haar orgasme? Samen kijken we naar het potentieel van haar plezier en hoe dit mee te nemen in verbinding.

STAP voor STAP
8

Tijd voor reflectie, voor een terugblik. Hoe zet ik mijn bevindingen vanuit het traject om in mijn dagelijkse leven? Wat is voor mij de volgende stap? Een deur die sluit, klaar voor een nieuw begin.

WIL JE EXTRA BEGELEIDING TIJDENS OF NA JE ONLINE TRAJECT?

Een online traject is geen persoonlijk begeleide therapie, maar een uitnodiging tot voelen, onderzoeken en reflecteren. Het is een rijke bron aan informatie en oefeningen om een eerlijk gesprek aan te gaan met jezelf.  Deze weken kunnen veel naar boven brengen, en het kan zijn dat je bij bepaalde thema's gaat verlangen naar een verheldering of verdieping. En dat kan! Er staat namelijk een geweldig team klaar waar je terecht kan voor persoonlijke coaching sessies, online of in persoon. Als deelnemer aan het traject ontvang je een mooie korting voor je eerste coaching sessie. Meer info krijg je bij inschrijving. 

Als lichaamsgerichte therapeute begeleid ik mensen in hun zoektocht naar een gelukkiger bestaan. Ik hou ervan de focus terug te brengen naar de verbinding met onszelf, om van daaruit te kijken wat er gebeurt wanneer we in verbinding gaan met de ander, zij het op vlak van relateren, intimiteit, seksualiteit of ouderschap. Ik praat graag over dat wat nog te vaak in de taboo sferen hangt en dat wat we vaak niet willen zien bij onszelf.

Dit traject komt vanuit een diep verlangen naar waarheid en om de kennis en technieken die kunnen bijdragen tot een voller leven toegankelijk te maken voor een groter publiek. Het is ons geboorterecht om te mogen genieten en groeien. En het is jouw geboorterecht om je voluit man te voelen!

 

Met warme groeten,

Vanessa