top of page

PASSIE & 

OPLEIDINGEN

About Vanessa

Mijn passie is gegroeid vanuit een diep verlangen. Een verlangen om mezelf te mogen zijn, om te mogen genieten van het leven, te ontvangen, klungelen en spelen. Dat ik zo vol levensvreugde mag lopen, dat deze vanzelf gaat overstromen naar mijn omgeving. 

Mijn passie is ook gegroeid vanuit pijn en frustratie. Pijn bij het vrijen, pijn van het mezelf voorbij lopen in de zoektocht naar waardering van de ander, de grenzen die ik niet kon uitspreken en het niet begrijpen van mijn seksualiteit.

 

En frustratie, dat er nog steeds zoveel taboes bestaan over ons lichaam en onze natuurlijke staat van zijn. Dat seksualiteit vastloopt

in geloofssystemen, dat we bang zijn om onze authenticiteit te laten zien en dat er zo weinig plaatsen zijn waar we hier open en veilig over kunnen delen.

Mijn passie gelooft. Het gelooft dat het anders kan. Het gelooft in de taal van ons lichaam, in de weg van de minste weerstand, in helend plezier, in onze natuurlijke staat dat wil leven, groeien, bewegen en spelen, in de toestemming en de ruimte om te mogen 'zijn'. Het gelooft dat het anders kan, als we bereid zijn te gaan kijken, diep vanbinnen, naar de schoonheid van onze kracht en de verborgen kadootjes van onze struikelblokken. Wanneer we mogen voelen en vertrouwen dat alles danst in de balans van het leven. 

Jarenlang ben ik de wereld gaan ontdekken. Ik woonde in plaatsen als Spanje, China en Mongolie. Ik maakte een documentaire film in Cambodia, leerde terug stappen na een ongeval in Australie en reisde in een busje door de natuurparken van Noord-Amerika. Het waren 20 wondermooie levendige jaren! Intussen woon ik in het Gentse platteland. Hier ben ik gaan vertragen, verstillen en verzachten. Hier zei een vriendin op een dag: ''wil je nu alstublieft iets gaan doen met seksualiteit, want je kan je mond er niet over houden!"

Intussen ben ik tal van studies en ervaringen rijker, en nog dagelijks voel ik mezelf groeien en het plezier oogsten van de reis die ik maak in mezelf. Het is niet altijd een gemakkelijke weg, maar wat ben ik blij met de diepe wijsheid van mijn lijf, de stilte, het ontvangen, het mijzelf laten zien, mijn veiligheid vanuit mijn stevigere 'nee' en mijn verbinding vanuit de uitbundigste 'ja'. Er is seksualiteit, intimiteit en diepe liefde. Ik mag genieten, in overvloed!

OPLEIDINGEN

- PsychoSexual Somatics Therapy met Mike Lousada & Louise Mazanti 

- STREAM / Scar Tissue Remediation / Healing Pelvic Pain / Postpartum Healing met Ellen Heed & Kimberley Ann Johnson

- Sexological Bodywork / Somatic Sex Educator in de Somatic Institute of Sexology met Joseph Kramer

- Like a Pro / The Wheel of Consent / Like a Pro Advanced / Foundation of Facilitation met Betty Martin

- Cuddle Party Facilitator Training

- Arvigo Therapy ® 

bottom of page